Rekrutacja na stanowisko: Inspektor/Specjalista ds. monitorowania niekomercyjnych badań klinicznych

Aktualnie do Centrum Wsparcia Pediatrycznych Badań Klinicznych poszukujemy nowego członka zespołu na stanowisko:

Inspektor/Specjalista ds. monitorowania niekomercyjnych badań klinicznych
(Zatrudnienie w niepełnym wymiarze etatu)

Do zadań ww. osoby należało będzie monitorowanie niekomercyjnego badania klinicznego pt.: „Ocena bezpieczeństwa i skuteczności terapii indukcyjnej vedolizumabem w porównaniu do standardowej terapii infliximabem u pacjentów pediatrycznych z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego VEDI-UC” finansowanego ze środków Agencji Badań Medycznych, zgodnie z wytycznymi protokołu badania, wytycznymi GCP, obowiązującymi SOPami oraz regulacjami prawnymi, w tym:

•przygotowanie i przeprowadzenie wizyt inicjujących i zamykających w ośrodkach prowadzących niekomercyjne badania kliniczne na terenie całej Polski
•monitorowanie badania w ośrodkach i zdalnie: przygotowanie i organizacja wizyt monitorujących w ośrodkach prowadzących niekomercyjne badanie kliniczne na terenie całej Polski
•monitorowanie kompletności dokumentacji badania klinicznego w ośrodkach (ISF)
•nadzór nad zarządzaniem lekiem w ośrodkach
•nadzór nad dokumentacją związaną z prowadzonym badaniem klinicznym (TMF) oraz jakością danych dostarczanych przez ośrodki; m.in. nad prawidłowym wypełnianiem Kart Obserwacji Klinicznej (CRF)
•kontrola przestrzegania Standardowych Procedur Operacyjnych (SOP)
•przeprowadzanie szkoleń dla zespołów badawczych, w celu zachowania właściwych standardów i jakości badania
•współpraca z zespołami badawczymi w ośrodkach
•przygotowanie ośrodków pod kątem ewentualnych audytów/inspekcji, uczestnictwo w audytach/inspekcjach
•współpraca z zespołami projektowymi IPCZD przy rozliczaniu zespołów badawczych ośrodków

Od kandydatów oczekujemy:
•Wykształcenia wyższego medycznego lub pokrewnego
•Ukończonych szkoleń, kursów lub studiów podyplomowych z zakresu monitorowania badań klinicznych, certyfikatu GCP
•Znajomości pakietu MS Office
•Bardzo dobrej znajomości języka angielskiego
•Znajomości dobrej praktyki klinicznej i obowiązującego prawa dotyczącego badań klinicznych
•Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku, wiedza fachowa w zakresie obsługi i realizacji badań klinicznych w Polsce
•Doskonałej organizacji pracy, dokładności, samodzielności
•Umiejętności pracy pod presją czasu, komunikatywności.

Osobom zatrudnionym oferujemy:
• Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę pełny etat lub umowy cywilnoprawnej oraz stabilne warunki zatrudnienia,
• Przyjazną atmosferę pracy,
• Dostęp do centrum sportowo-rehabilitacyjnego na preferencyjnych warunkach (basen, korty tenisowe),
• Zniżki pracownicze na badania laboratoryjne,
• Dofinansowanie do wakacji pracowników oraz zajęć sportowo-rekreacyjnych dla ich dzieci („wczasy pod gruszą”),
• Możliwość przystąpienia do grupowego ubezpieczenia na życie,
• Inne świadczenia socjalne z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych.

Oferty zawierające: cv z dopiskiem: „monitor badań niekomercyjnych – VEDI-UC”
(wskazanie nazwy stanowiska jest obowiązkowe) prosimy przesyłać na adres: rekrutacja@ipczd.pl
do 29.02.2024

Prosimy o dopisanie klauzuli: „Na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a, Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej zwanym „RODO”), wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w CV oraz innych przesłanych dokumentach do celów rekrutacyjnych prowadzonych przez Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” z siedzibą w Warszawie jak również wyrażam zgodę na przechowywanie moich danych w okresie następnych 6 miesięcy na potrzeby procesów rekrutacyjnych odbywających się w Instytucie „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka”.